Værd at vide om argan olie

argan

Der er efterhånden mange mennesker, der har hørt om argan olie og de mange egenskaber denne har på menneskekroppen. Det er dog langt de færreste, der ved hvorfra i verden man producerer denne form for olie, hvilket kun kan ske i Marokko, hvor træerne vokser naturligt og bærer frugt. Det er fra argania spinosa træet, at argan mandlerne høstes, hvorefter de behandles og bruges til enten kosmetik eller madlavning. Som grundregel ristes mandlerne før man laver argan olie til madlavning, hvorimod de rå og ubehandlede nødder presses til kosmetisk brug.

Der findes endvidere også forskellige grader af kvalitet når det kommer til argan olie, til kosmetisk brug er der fire forskellige typer, der bruges i denne industri, hvilket kan have forskellige effekter og hvor man som forbruger må tage sine forholdsregler. Argan olie kan i dets naturlige og ufiltrerede form være til gene for sensitiv hud, derfor bør dette ikke bruges i produkter til småbørn og ældre, eller hvis man har let ved at få udslæt og hudirritation. Det samme gør sig gældende for den delvist rå og ufiltrerede argan olie, der oftest ses med bundfald af nødderester. Den filtrerede olie kan dog bruges af alle aldre.

Brug kun argan olie af god kvalitet

Da produktionen af argan olie er meget begrænset, eftersom frugtbærende træer kun findes i Marokko, vil man som forbruger falde over mange kvalitetsfælder på markedet, derfor bør man være opmærksom på nogle forskellige faktorer, når man leder efter en god argan olie. Som med mange andre produkter er der nogle normer og regulativer som slutproduktet skal overholde for at kunne egne sig til videresalg. For at sikre sig, at de produkter man køber til f.eks. videreudvikling af kosmetiske produkter, bør man efterspørge resultater på laboratorietests på det gældende produkt. Dog skal man her være opmærksom på at nogle leverandører vil udlevere en gammel resultatrapport, hvilket ikke passer til den levering man har fået. Da der kan være spor af argan mandlen i de ufiltrerede argan olier skal man være særlig opmærksom på, at dette betegnes som værende et allergen for nogle.

Argan olie er den nye superingrediens i kosmetiske produkter

Langt de fleste har gået forbi hylden med shampoo og balsam i supermarkedet og lagt mærke til de mange produkter der nu findes på markedet indeholdende argan olie. Denne olie har mange dokumenterede egenskaber, der tydeligt ses hos størstedelen af forbrugerne af disse produkter. Dog har alle mennesker forskellige hud- og hårtyper, hvilket gør at nogle skal finde produkter med højere indhold af argan olie end andre, da der som regel kun er 1,5 % argan olie i produkter der skilter med dette. Olien har dokumenterede virkninger indenfor anti-aging, anti-acne og er desuden fugtgivende og kan i nogle tilfælde være sårhelende. Argan olie må dog ikke markedsføres som værende medicinsk, dog kan man markedsføre det som naturmedicin til krop og sjæl, da virkningerne er produktet har en af de højeste succesratinger på markedet for skønhedspleje og personlig pleje.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *