Når du låner – forsøg at reducere løbetiden!

lån

Når du skal låne penge – uanset hvad grundet måtte være og hvor akut du skal bruge pengene, er det altid meget vigtigt at låne penge billigst muligt i sidste ende. Hvilket låntype du skal eller bør vælge er meget individuel sag, og afhænger af den enkelte person, og derfor eksisterer der ikke et facitsvar på dette. Det ville selvfølgelig være forkerte at sige, at renter ikke er vigtige, men der er også andre faktorer der er vigtige, når man skal låne penge. Men et godt råd er, at man altid bør gøre sit bedste for at reducere lånets løbetid. En løbetid er med andre ord den tid eller periode, hvor man betaler lånet tilbage. Alt afhængigt af hvilken form for lån man har taget, kan løbetid vare alt fra et par uger og frem til flere måneder eller år. Denne går også hånd i hånd med det lånebeløb man har lånt, hvor man typisk tager en længere lånetid, når man har lånt et større beløb.

Tommelfingerreglen siger…

Under alle omstændigheder er tommelfingerregel, at jo hurtigere man kan afvikle sit lån, jo billigere vil lånet koste dig i sidste ende. Og hvordan hænger dette sammen? Dette bunder i, at man betaler renter af sin restgæld, og således betales de månedlige renter ud fra hvor meget man skylder til hver termin. Har man taget et stort lån betaler man også meget i rente, men det er vigtigt at påpege, at dette afhænger af, hvor høj en rentesats man har lån på, og hvorvidt lånets renter er faste eller variable. Som kilde på dette afsnit skal nævnes www.MONEYBANKER.com.

Hvordan kan løbetiden reduceres?

Der er flere måde man kan kigge på for at kunne låne så billigt som muligt og reducere løbetiden på sit lån. Det første sted hvor man skal starte er ens egen økonomi. Man skal kigge på sin økonomi for at finde ud af, hvor meget man kan betale af hver måned – det vil sige hvad skal den månedlige ydelse være på. Når du er i gang med at kigge din økonomi igennem, er det også en fin mulighed at kigge på om der er steder, hvor man kan spare. Der er tit og ofte penge at spare ved at kigge på sine forsikringer, tv-og mobilabonnementer, hvor mange danskere betaler for meget og ikke bruger eller benytter sig af det optimalt. Et andet sted, hvor der også er penge at spare er elselskab. Her kan man undersøge, hvad er det endelig man betaler, fordi det elselskab man får tildelt, ikke altid er det billigste.

Efter at have kigget forskellige steder, og sørget for at man ikke betaler for meget nogen steder, og dermed også sparer penge, har man et bedre udgangspunkt for at finde det rette lånebeløb, som man kan afvikle på kortere løbetid. Står du i den situation, hvor du er nødsaget til at tage et større lån med en længere lånetid skal man også være realistisk med hvor meget man kan afbetale hver måned. Men en idé kunne være, hvis man får penge tilbage i SKAT, feriepenge eller lignende kan det være en idé, at bruge dem til at reducere gælden og dermed løbetiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *