Hvad laver en vognmand egentlig?

Vognmand

Du har helt sikkert set en lastbil på motorvejen. Bor du i Esbjerg, har du måske også set en hel karavane af lastbiler, som kommer ind med færgen fra Tyskland og kører ud i det danske land. Og det er bare noget af det, en vognmand administrerer i det daglige arbejde. En vognmand er nemlig den overordnede, som for eksempel ejer lastbilerne.

Transport og meget mere

Ofte er det karavanen af lastbiler, man forbinder med en vognmand, og det er da også dét, langt de fleste administrerer og arbejder med. Men i takt med at tingene er blevet mere effektive, er der også plads til og brug for, at der kommer flere forskellige services til.

For eksempel kan den lastbil, der kommer med færgen fra Tyskland til Esbjerg, eller den anden vej, transportere mange forskellige ting. Udover de almindelige madvarer eller lignende, som man oftest forbinder med en lastbil, så transporterer mange også eksempelvis maskiner som traktorer eller kraner.

Eller det kan være, at Esbjerg Kommune skal have flyttet en hel masse små skure fra dér, hvor de er blevet bygget og ud til dér, hvor de skal stå. Så kan man simpelthen sætte dem på en lastbil, og så bliver de transporterer forsigtigt frem.

Det er også hos en vognmand, man lejer lastbiler, som kan transportere en hel vindmølle. Du har helt sikkert set det på motorvejen, hvor der kommer en vinge kørende, og så en vinge mere og så videre. Det firma, der skal have transporteret møllen, har bestilt lastbiler hos en vognmand til at køre med den.

Til virksomhederne

For dig som virksomhed er det godt at kende en vognmand, som kan hjælpe dig, hvis du en dag for brug for at få transporteret eller måske opbevaret noget. En lokal vognmand, der kan give en favorabel pris, i stedet for at du skal ud og finde en ny én hver gang. Og er det en større virksomhed, som arbejder med forskellige ting, kan det godt være, at I ikke lige skal bruge noget i øjeblikket, men der vil komme en dag, hvor I skal have kørt noget materiale hjem til virksomheden, eller måske skal I bare have transporteret noget fra én lokation til en anden.

Og uanset hvad I gerne vil have transporteret, så er det også relevant, at I bruger den lokale vognmand. De går nemlig alle sammen op i, at servicen er den bedst mulige, og at lastbilerne er i tiptop-stand, men bestiller en lokal virksomhed en transport, så er det også endnu vigtigere, at servicen er god, for en vognmands ry og rygte går hurtigt eksempelvis i en by som Esbjerg. Og så er det vigtigt, at man kun leverer service af god kvalitet.

Flere af dem har også haft vognmandsvirksomheden i mange år, og derfor er stoltheden ekstra stor. Samtidig er der hård konkurrence for de små vognmænd, så jo mere du bruger den lokale desto bedre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *