Det har aldrig været lettere at få et online lån

pengelån

I dag findes der et hav af forskellige muligheder, når det kommer til at oprette lån. Før i tiden (i ”de gode gamle dage”) var man ofte nødt til at stille en masse sikkerheder op nede hos banken, for at kunne blive godkendt til nogen som helst former for lån. Dengang var det desuden også nærmest udelukkende i orden at optage lån ved køb af hus. Et lån til alt, der var mindre end et boligkøb, ansås for at være tåbeligt fråseri. Man kunne da bare vente med at købe en ny bil, til man havde sparet ordentligt sammen! Hvad skulle der være så svært ved det? I dag ved vi dog bedre. Selvfølgelig kan man ikke ”bare” spare sammen til en ny bil i løbet af et par måneder. Den slags tager som regel meget længere tid, hvis man skal kunne købe bilen kontant. Det er der ikke mange mennesker, der har tid til at vente på. Når først man står med en bil, der er brændt fuldstændigt sammen, så er der ingen kære mor. Arbejdet skal stadig passes, ungerne skal stadig hentes fra skole og indkøbene skal stadig laves. Man kan derfor sjældent vente på at få råd til at købe en ny bil kontant. Derfor er det også et held, at man i dag har langt lettere ved at optage et lån. Det har aldrig har været mere fleksibelt med renter, tilbagebetalinger og størrelse af beløb. Og i dag er der ingen, der ser skævt til en person, der tager et lån til noget, der er ”mindre” end et hus.

Lån til livet

For det kan jo netop være rigtig mange forskellige ting, man pludseligt står og mangler. Vaskemaskinen kan gå i stykker, bilen kan få en ordentlig bule eller hunden skal pludseligt til dyrlæge. Hvis man skal kunne føre en glad og tilfreds livsstil, er man også nødt til at vide, hvor pengene kan komme fra, hvis det hele pludseligt går skævt. Hvis man er i tvivl om, hvilken type lån, der vil passe bedst til én selv, kan man finde en masse information på internettet. Her kan man finde lister, der sammenligner de forskellige lån og lånudbydere, så man let kan overskue de forskellige renter, beløbsgrænser og lånevilkår. Man kan desuden finde en lang række online lån, hvor man ofte kan ansøge om lånet, blive godkendt og få udbetalt lånebeløbet samme dag. Nemmere bliver det ikke.

Kortere lån bliver mere og mere udbredt

Ved online lån er det ofte meningen, at de ikke skal afbetales i særligt mange år. Mange mindre lån kan afbetales i løbet af et år. For eksempel er forbrugslån ofte bygget op på den måde, at man efter 12 måneder har tilbagebetalt hele lånet. Dette gør, at hvis man ellers er fornuftig omkring sin lånepraksis og ikke tager mange små lån på én gang, kan man anskaffe sig de ting, man mangler, når man mangler dem. Så er det slut med at stå og savne noget. En god tommelfingerregel er, aldrig at have mere end ét forbrugslån ad gangen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *