Find et kattefoder produkt der passer til din kats behov

Kattefoder

Er du på udkig efter noget godt foder til din kat? Der findes mange kattefoder mærker på markedet, hvilket gør, at det kan være besværligt for katteejeren at finde ud af, hvilket produkt der er bedre at vælge i forhold til andre. Hvis du har spørgsmål eller har brug for hjælp, så tøv ikke med at kontakte en af de lokale dyreklinikker. De har fagligt personale, som med glæde vil finde et godt foderprodukt til dig.

Værd at vide om kattefoder

Ingen katte er ens og derfor er det vigtigt, at man tilpasser den enkelte kats foder, så man sikrer sig, at katten får den rigtige fodersammensætning. Der er stor forskel på, om det er en senior kat eller en kattekilling, som man køber foder til. Killinger har som regel et meget højere energiniveau og har dermed brug for foder med meget krudt i. Selvom man har mange katte er det vigtigt, at de alle får det rette foder. Mange katteejere giver hurtigt op, fordi de ikke kan adskille kattene fra madskålene. Katte har brug for foder med den rette fodersammensætning, så de kan forblive sunde og raske. Det rette kattefoder består af protein, fedt og andre vigtige næringsstoffer. Det er vigtigt, at killinger får rigeligt med protein og energi, så man sikrer sig, at de vokser normalt. Kastrerede og steriliserede katte skal gerne have foder med reduceret kalorier, så de ikke tager på. Når katte er blevet neutraliseret har de en større chance for at tage på, idet mange bliver madfikserede. Senior katte skal gerne have kattefoder, der består af lidt magnesium. Dette skyldes, at for meget magnesium kan være med til at give nyresten.

Protein og fedt er ingredienser, som skal være i foderet. Protein og fedt er med til at give katten energi. Protein består af forskellige aminosyrer – nogle aminosyrer kan katten selv producere og nogle er den nødt til at få via foderet. Taurin er en aminosyre, som katten ikke selv kan producere. Katten skal have taurin via foderet for at kunne danne galde. Dette er nødvendigt, hvis katten skal kunne optage fedtstoffer fra kattefoderet. Det er utrolig vigtigt, at der er taurin i foderet. Hvis taurin ikke er til stede, så kan katten risikere at få problemer med bl.a. hjerte og syn. Tjek bag på foderposen næste gang du køber foder og se, om det ikke indeholder taurin.

At give kat vådfoder

Mange katteejere giver deres kat vådfoder samtidig med, at de har deres tørfoder ved siden af. Mange katteejere mener, at deres katte bliver trætte af tørfoder på længere sigt, og varierer dermed deres foder med vådfoder. Det er vigtigt, at man ikke kun fodrer sin kat med vådfoder. Med tiden vil der sætte sig rester og bakterier på tændernes overflade, så der dannes plak. Denne plak bliver til tandsten, så katten kommer til at lugte forfærdeligt ud af munden. Man skal sørger for, at katten hele tiden har adgang til vand, så den har mulighed for at kunne skylle nogle af resterne væk. Vådfoder er noget som katten finder utrolig lækkert – den skal bare have det i begrænsede portioner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *