Få det flotte og rene udtryk med en maler

mand maler

Maling af hjemmet inde og ude klare mange danskere gerne selv. Det hører ikke til yndlingsbeskæftigelserne, men er alligevel noget man gerne påtager sig af og til, for at spare lidt på budgettet. Derfor har rigtig mange også prøvet, at stå bagefter og betragte resultatet af mange timers slid med kritiske briller og er blevet ramt af en nagende utilfredshed, fordi arbejdet simpelthen ikke er blevet nær så pænt, som man have håbet fra starten. Det er svært, for ikke at sige ganske umuligt, at opnå den helt flotte finish, hvis man ikke er uddannet maler, men bare er en glad amatør.

Et veludført stykke malerarbejde, stort som småt, er noget af det smukkeste at se på. Det er meget tydeligt om malingen strøget pænt og jævnt og ikke mindst om det er den helt rette maling, der er blevet brugt. Vil man have et godt stykke malerarbejde er det derfor naivt at tro, at man selv lige kan klare det i fritiden. En rigtig malerer leverer altid et flot og rent resultat helt uden sjusk og endda på meget kortere tid, end den man selv må anvende til et middelmådigt resultat.

Jens Peter er maler i Århus og omegn

Jens Peter blev udlært maler i sin ungdom og har hele livet igennem fungeret som maler i Århus og omegn. Han har alle dage boet i Odder og derfor har det været naturligt, at hans arbejdsliv foregik i nærområdet. Siden 1999 har han arbejdet for det samme firma og det agter han at blive ved med indtil han går på velfortjent pension om et par år. Der er ikke de projekter, som Jens Peter ikke har været involveret i, i hans tid som maler og han har nydt hver eneste opgave og dag i faget.

Jens Peter har følgende tips, hvis man gerne vil gøre ham kunsten efter. Først og fremmest skal fladerne være korrekt rengjorte. Dette punkt springer mange let og elegant over, men basen skal være helt i orden før malingen påføres. Jens Peter anbefaler desuden, at man ofrer lidt ekstra kroner på en god kvalitetsmaling med en høj dækevne og som er let at fordele. Man skal være yderst opmærksom på, at man indkøber den rette maling og gerne forskellige slags, inden man begynder. Maling er bestemt ikke bare maling og derfor bør den købes under kyndig vejledning af en rigtig maler.

En maler har faglig stolthed

Jens Peters faglige stolthed er ikke til tage fejl af og han mener faktisk, at alle burde overlade alle slags maleropgaver til ham og hans kolleger, hvis man gerne vil have et pletfrit og smukt resultat. Noget af det værste for Jens Peter, er når han bliver kaldt ud for at redde en amatør, for det er ikke altid lige let at rette op på de skader der allerede er sket, helt nymalede flader må som regel renses helt i bund og alt skal slibes ned. Ved tvil, så lad helt være med at gå i gang, lyder Jens Peters sidste gode råd omkring maling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *