Et bid af kagen

køb andelsbolig

En andelsbolig er ligesom en stykke af en kage – du ejer stykket, men ikke hele kagen. Er kagen god, er stykket godt, og du har sammen med de andre andelshavere ansvar for hele ’kagen’ – altså andelsforeningen. Få en fod ind på boligmarkedet med en andelsbolig, der koster mindre end en ejerbolig og medfører mindre ansvar. Vælg en andelsbolig, hvis du gerne vil betale noget af din månedlige boligudgift til dig selv.

Fordele ved andel…

Der er mange fordele ved en andelsbolig kontra en ejerbolig eller at bo til leje. Når du bor til leje, skal du betale en månedlig udgift til udlejer, som du ikke selv får noget ud af andet end at bo i boligen. Ved ejerbolig betaler du hele den månedlige udgift til dig selv i form af afbetaling på lån, men du står også selv med hele ansvaret for alt omkring boligen. En andelsbolig er lige midt i mellem. Du bliver ved køb medlem af en andelsforening, der er ejer af alle andelene, hvilket betyder, at du principielt køber retten til at bo i én af andelene. Udgifterne til en andel vil ofte være langt mindre end til en ejerbolig – enten udbetalingen til købet eller den månedlige udgift. Det, du betaler hver måned, består af to dele: En udgift eller ’husleje’ til andelsforeningen og et afdrag på dit eget lån til boligen. Har du købt kontant, eller når dit lån er betalt ud, står du derfor kun tilbage med den månedlige udgift til andelsforeningen, som oftest er langt billigere end en husleje i tilsvarende størrelse lejebolig. Når du sælger bestemmes den maksimale salgspris af andelsforeningens samlede værdi – det vil sige, hvad hele ’kagen’ er værd – det fritager dig fra at famle i blinde omkring den rette salgspris. En køber ved samtidig også, at en andelsbolig aldrig kan koste mere end den reelle aktuelle værdi, så det kan gøre et efterfølgende videresalg for dig som sælger langt mindre kompliceret end et andet boligsalg.

Køb andel i Hørning

Både Skanderborg og Hørning er kendt for de smukke omgivelser og den centrale placering, men boligmarkedet i området er også værd at nævne – markedet tillader nemlig gode priser og fornuftige investeringsmuligheder, uanset om du er ung, middelalderende eller seniorer. Køber du en andelsbolig i Hørning er du sikker på, at du får meget for pengene og en beliggenhed, du ikke fortryder. Du kan vælge mellem moderne bebyggelser med central placering eller mere unikke steder med historie, og du bestemmer selv, om du vil gå efter boliger med en lav månedlig udgift eller en lav udbetaling. Spar penge uden at gå på kompromis med dine ønsker og behov – en andelsbolig giver dig friheden til at passe dit liv uden at bekymre dig om vedligehold, mens en stor del af dine månedlige boligudgifter går til at betale dit eget lån ud. Brug en andelsbolig som din vej ind på boligmarkedet – som den første bolig, inden du går videre med ejerboliger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *