Elsker du også pølsehorn?

Pølsehorn

Pølsehorn er en spise som langt de fleste kan lide, både store som små, men måske dog især børn. Alle elsker pølsehorn. Af samme årsag kan man derfor også nu til dags købe pølsehorn et væld af steder som for eksempel i kiosker, på tankstationer, hos bageren og på flere cafeer. De kan laves med forskellige typer af dej, pølser og med eller uden ketchup. Hvad man foretrækker er i høj grad en individuel sag. Nogle foretrækker pølser af svinekød andre pølser lavet af kyllingekød. Det kan også have en religiøs årsag, da visse kulture såsom den muslimske ganske enkelt slet ikke spiser svinekød. Flere og flere er også begyndt at lave pølsehorn med fuldkornsdej, så de bliver lidt sundere og mætter mere. Et sådan type pølsehorn er oplagt til madpakken og er let at tage med på farten. Det er uvist hvor i verden pølsehorn egentligt oprindeligt stammer fra, nogle mener det er fra Tyskland mens andre hævder det kommer fra USA eller Rusland. I hvert fald spises pølsehorn i stort set hele den vestlige verden.

Her finder du opskrifter på gode pølsehorn

I stedet for at købe pølsehorn et af ovennævnte steder, så kan man nemt med fordel lave sine helt egne pølsehorn. Selvom man ikke er den helt stor kok eller bager, så kan de fleste finde ud af at kreere nogle gode pølsehorn. Start med at kigge rundt på nettet efter nemme og gode opskrifter. Gerne en opskrift du kan se har fået gode anbefalinger, på den måde ved du at andre har testet den af før dig. De ingredienser man typisk skal bruger er: mel, gær, mælk, æg, salt, pølse og eventuelt også ketchup. Alt sammen noget man kan finde i et hvert supermarked. Du kan med fordel lave en stor portion, de kan nemlig både holde sig nogle dage i køleskabet og kan også sagtens fryses ned. På den måde har du en let og lækker snack lige ved hånden til både dig selv, dine børn eller gæster.  Desuden er der for mange noget hyggeligt over at bage sit bagværk selv.

Tag børnene med i køkkenet når der skal laves pølsehorn

Som nævnt tidligere kan de fleste børn rigtig godt lide pølsehorn. Allerede fra 3 års alderen kan man sagtens begynde at tage sine børn med i køkkenet, faktisk vil langt de fleste elske at hjælpe til. Børn der fra en tidlig alder hjælper med madlavning får typisk også en større interesse for det som voksne. Børn kan for eksempel hjælpe med at røre i dejen, rulle den ud og endda putte pølserne i og rulle pølsehornet. Vær dog opmærksom på, at de ikke skal være i nærheden af en varm oven eller kogeplade og heller ikke skarpe knive.

Pølsehorn er også helt ideelle at servere når børnene har venner på besøg, holder fødselsdag eller skal have noget lækker med i børnehave eller skole.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *