Din sundhed: E cigaret vs. smøger

kaffe og ecigaret

Er e cigaretter egentlig sundere end de almindelige cigaretter, eller er det bare en ny dille, der kun holder nogle få år? Spørgsmålene har været mange siden e cigarettens indtog i det danske land, hvor den lille damper stadigt vinder større popularitet hos befolkningen. Ifølge Sundhedsstyrelsen anvender hele 56% af brugerne e cigaretter i et forsøg på at stoppe med ryge, men en stor procentdel anvender dem i forsøget på i det mindste at nedsætte deres forbrug af almindelig tobak. Denne artikel vil omhandle, hvad du får ud af at udskifte elskede og hadede cigaretter med en e cigaret.

Er e cigaretten sundere?

Den store forskel på en e cigaret og en cigaret er, at du med en e cigaret slipper for en lang række af de skadelige stoffer, som findes i de almindelige. Der er eksempelvis ingen tjære i e cigaretter, som ellers er en af de helt store sundhedsmæssige syndere. Rygning har efterhånden været i fokus som et af vores samfunds helt store problemer, hvor det er skyld i ufatteligt mange dødsfald på grund af eksempelvis lungekræft eller KOL. Samtidigt svækker rygningen dig om i hverdagen, hvor den begrænser din ydeevne og din kondition markant, mens mange døjer med hoste. Derimod findes der ingen videnskabelige undersøgelser, der peger på, at e cigaretter er forbundet med de samme helbredsmæssige problemer og risiko, og faktisk viser flere undersøgelser, at de populærere dampere er langt sundere end de almindelige cigaretter.

Bliv mere attraktiv med en e cigaret

Lad os se det i øjnene, det er altså de færreste, der synes, at det er det fedeste i hele verden at være tæt på en person, der stinker som et askebærer, når han/hun åbner munden, mens deres tøj samtidigt lugter af gammelt røg. Andre rygere lægger måske ikke mærke til det, men jeg kan love dig, at ikke-rygere ikke kan undgå det. Ryger du i dit hjem, vil dette desuden også komme til at lugte helt forfærdeligt, og det er bare ærgerligt – især når man får gæster. Derudover misfarver cigaretrygningen tænderne. Et af de mest kendte eksempler på dette er vores egen dronning Magrethe, der efter flere års storpulsen må affinde sig med de knap som attraktive gule bisser.

Med e cigaretter slipper du dog både for den dårlige lugt og for de ærgerlige misfarvninger af tænderne, og dermed sørger du får at gøre dig mere attraktiv at være sammen med for din omgangskreds og dine omgivelser.

Vejen til at blive fuldstændigt røgfri

E-cigaretter kan også være en rigtigt god løsning, hvis du er træt af nikotinplastre, og hvad der ellers er af løsninger i kampen for et rygestop. Med en e cigaret har du nemlig en god mulighed for at trappe ned i et tempo, der passer dig, mens du i processen stadig oplever følelsen af at indhalere og ryge. E cigaretten giver dig nemlig muligheden for både at trappe ned i styrken af e-væsken, mens du vælge mellem både nikotin og nikotinfrie produkter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *