Derfor skal du give en morgengave

Morgengave

For den moderne, tjekkede dansker, som for eksempel bor på Østerbro i København, kan konceptet omkring en morgengave nok nemt komme til at virke en smule forældet og underligt. For hvorfor holde en gammel tradition uden nogle egentlige årsager i hu? Det kan virke både stressende og overflødigt at skulle bruge tiden på at finde en gave til brud eller brudgom midt i al stressen fra brylluppet. Ikke desto mindre, så er det en god idé at sætte tid af til lige præcis dette formål. Og her er grundene til hvorfor.

Et bryllup er bygget op omkring traditioner. Stort set alle aspekter ved den store dag er dermed i større eller mindre grad forbundet til gammeldags koncepter, som måske ikke virker så relevante eller aktuelle den dag i dag, men som i kraft af deres symbolske værdi har en kæmpe betydning for os alligevel. Derfor er det ikke underligt at tage endnu en gammel tradition i form af morgengave til sig – det er derimod langt mere underligt ikke at gøre det. For når man får klippet sokkerne, sørger for at bruden bærer noget blåt og noget lånt og kysser, når der klirres på glassene, så hvorfor ikke gå hele vejen?

Morgengaven er en god måde at vise hengivenhed på

Udover at det er en dejlig tradition som man bør holde ved lige, så tjener morgengaven også et langt mere praktisk og mondænt formål brud og brudgom imellem. Morgengaven er nemlig noget helt personligt, som kun handler om parret. Alle gæsterne og al festplanlægningen fjernes således fra ligningen her, og dette kan der være behov for efter en hektisk periode med masser af planlægning i logistik. Når man giver hinanden en morgengave får man således et velfortjent åndehul midt i det meget offentlige bryllup.

En morgengave er en gave, som man vil huske og værdsætte for resten af livet. Hvor både forlovelsesringen og vielsesringen markerede et løfte og et håb for fremtiden, så markerer morgengaven nemlig begyndelsen på ens liv som ægtepar, og en stadfæstelse af en kærlighed, som allerede er blevet gjort officiel. På den måde rummer gaven mindre symbolsk betydning, men er i stedet værdsat i kraft af sig selv. Dette forpligter, men det gør det også til en yderst sjov gave at give, fordi man skal præstere for første gang som husbond eller kone.

Sådan finder du morgengaven

Bor man på Østerbro i København, så er det altså bare af sted ned til den lokale smykkehandler for at få fingrene i den perfekte morgengave. Selvom det virker en smule uoverskueligt lige nu, så er det nemlig en udveksling af gaver, som man kun kan ende med at værdsætte og blive glad for. Morgengaven er traditionelt et smykke, og dette er der ingen grund til at lave om på. Til gengæld bør man ikke holde fast i konceptet om, at det kun er manden, der giver kvinden en gave – man kan med fordel give gaver til hinanden begge to.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *