Er cannabisolie det nye lægemiddel inden for smertebehandling?

Cannabisolie

I vores moderne og højteknologiske verden bliver der hele tiden opdaget og opfundet nye løsninger på både gamle og nye problemer. Især inden for lægevidenskaben bliver der hvert år gjort store opdagelser der er med til at revolutionere den måde vi behandler og forebygger sygdomme på. Forskere over hele verden arbejder konstant på at opfinde og udvikle nye lægemidler der gør det lettere at behandle alle mulige sygdomme og lidelser.

Noget som har været oppe i medierne flere gange i løbet af seneste par år er spørgsmålet om hvorvidt det skal være lovligt at benytte cannabis til behandling af forskellige sygdomme, smerter og lidelser. Flere mener at cannabis har visse medicinske egenskaber, og at stoffet derfor kan bruges til at behandle adskillige sygdomme og lidelser som ellers kan være vanskelige at behandle med de lægemidler vi har til rådighed i dag. Problemet er dog at cannabis i sin rå form har en euforiserende effekt på hjernen, hvilket har gjort stoffet ulovligt mange steder i verden. For nyligt har forskere dog udviklet en speciel cannabisolie der nu er blevet lovlig mange steder verden over.

Hvad består cannabisolie af?

For at forstå hvordan det er muligt helt at slippe af med den euforiserende effekt som cannabis har på hjernen i sin rå form, skal man først have på plads hvad det er i cannabis der virker euforiserende. I cannabis er der primært to aktive ingredienser kaldet THC og CBD. De to stoffer er cannabinoider, og findes begge naturligt i relativt store koncentrationer i cannabisplanten. Begge stoffer har angiveligt medicinske egenskaber, men det er kun THC der er psykoaktivt. Det vil altså sige at det er THC der er forårsager den euforiserende effekt man oplever når man indtager rå cannabis.

Da den euforiserende virkning er en af de primære årsager til at cannabis er ulovligt mange steder i verden, har forskere nu udviklet en metode hvorved man kan fjerne stort set al THC fra cannabis. Herefter står man tilbage med en del CBD samt nogle andre stoffer, og ud fra disse ingredienser er det muligt at fremstille den såkaldte cannabisolie. Cannabisolie fås i flere varianter, men hvis man vil være sikker på at man er på den rigtige side af loven er det en god ide at sørge for at den cannabisolie man anskaffer sig ikke indeholder THC men i stedet har et forholdsvis højt indhold af CBD.

De medicinske egenskaber ved cannabisolie

Selvom det er forholdsvis nyt, er der allerede en del danskere der på den ene eller den anden måde har fået fingrene i cannabisolie. Flere har udtalt at de meget hurtigt har oplevet en eller flere medicinske virkninger ved at indtage olien. Folk med kroniske eller tilbagevendende smerter har angiveligt fået lindret deres smerter betydeligt, og epileptikere samt andre som oplever hyppige spasmer eller krampeanfald rapporterer at deres muskelspasmer er blevet meget mildere efter de er begyndt at indtage cannabisolie. Selvom cannabisolie endnu ikke er godkendt som et reelt lægemiddel herhjemme, er der altså mange der mener at olien sagtens kan bruges i medicinsk sammenhæng.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *